Kun käytössänne on useita eri Linux-jakeluita:

AUTOMATISOINTI, SÄÄNNÖNMUKAISUUS & KESKITETTY TIETOTURVALLINEN HALLINTA

30.11.2022 klo 09-11 @ Helsingin kattojen yllä

Monilla yrityksillä on käytössä useita eri Linux-jakeluja (Linux-distribuutioita) täysin perustelluista käytännön syistä. Esimerkiksi palveluntarjoajien päivittäiseen tehtäväkenttään sisältyy eri asiakkaiden kirjavat Linux-ympäristöt.

Haaste

Perinteisesti eri Linux-jakelut ovat edellyttäneet monenlaisia eri hallintaratkaisuja. Jakelukohtaiset työkalut tai monet kolmannen osapuolen ohjelmistot eivät kuitenkaan tue useita eri Linux-jakeluja siten, että kyettäisiin säännönmukaiseen hallintaan ilman turhaa käsityötä. Palveluntarjoajilla myös usean eri asiakasorganisaation (tenant) hallinta on tärkeää.

 

Automatisointi on vain hyvä alku

Automatisointi on hyvä alku, kun halutaan standardoitu ja säännönmukainen hallinta Linux-ympäristölle, mutta se ei pelkästään riitä. Automatisointityökalun (Salt, Ansible, tms) lisäksi tarvitaan turvallinen pakettilähde, säännönmukaisuuden valvontaa sekä keskitetty näkymä ympäristön tilaan – riippumatta siitä, mitä eri Linux-jakeluja on käytössä.

 

Tervetuloa aamiaistilaisuuteen!

Tässä tilaisuudessa käymme konkreettisesti ja esimerkkien kera läpi hyvät tavat keskitettyyn ja tietoturvalliseen Linux-hallintaan yhdeltä konsolilta – myös multi-tenant-ympäristöissä. Avainrooleissa on automatisoinnin ja turvallisuuden lisäksi säännönmukaisuus (compliance) sekä laaja-alainen tuki eri järjestelmille (mm. Red Hat, SUSE, Ansible, Ubuntu, Oracle Linux, jne).

Tilaisuus on maksuton, ja se on suunnattu Linux-järjestelmien ylläpidosta vastaaville teknologiapäättäjille ja asiantuntijoille.

 

Nordicmind on toiminut eri Linux-ratkaisujen parissa jo yli 20 vuotta. Avainhenkilömme ovat olleet perustamassa mm. Suomen Linux-käyttäjäyhdistystä, sekä toimineet asiantuntijoina laajoissa avoimen lähdekoodin hankkeissa.

Paikka & Aika

Sokos Hotel Vaakuna
10. kerros
Asema-aukio 2, Helsinki

Keskiviikkona 30.11. 2022
09:00 – 11:00

Herkullinen aamiainen katettuna tilaisuuden ajan.

Tilaisuuden asiantuntijat

Esko Wessman
CEO
Nordicmind

Olli Tuominen
Presales Manager
SUSE, Nordics & Benelux

Janne Malin
Senior Service Architect, Linux
Tietoevry

Ilmoittautuminen

Tilaisuudessa esiteltävä esimerkkiteknologia

Käymme tilaisuudessa läpi esimerkkien ja käytäntöjen lisäksi myös ratkaisua, jolla automatisoitu ja säännönmukainen keskitetty Linux-hallinta on mahdollista saavuttaa. Kyseinen ratkaisu on SUSE Manager. Vaikkakin ratkaisun nimessä on sana SUSE, on se täysin Linux-merkkiriippumaton hallintaratkaisu, joka integroituu kaikkiin vallitseviin Linux-ympäristöihin (SUSE Linuxin kanssa tai ilman): Esim. Red Hat, SUSE, Ubuntu, Debian, CentOS, Oracle Linux, Amazon Linux, Alibaba Cloud Linux ja Alma Linux.